Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 13, 2011

TRIP TO MAMUTIK ISLAND

2nd PLACE @ KK

Destinasi yang ke dua  kitaorg plan nk pergi ialah ISLAND. Memang teringin sgt nk pergi ke pulau yang selalu org dok sebut2 kan tu. nk jugak tengok keindahan sebenar yang org selalu cerita tu kan...so awal2 pagi kwn ambik kat hotel then kitaorg pun terus ke Jeselton Point (jeti utk ke Pulau2). Tiket dah siap booking semalam lagi so hr ni just tunggu driver boat kat Jeselton Point tu bawak g pulau. Kitaorg dah plan nak pergi 2 pulau iaitu Pulau Mamutik dan Pulau Manukan. Untuk 2 pulau, bayaran die RM20 tak termasuk sewa life jacket dan segala kelengkapan utk kita snorkeling. Campu-campur semua kos kitaorg pergi ke 2 pulau tu dalam RM110.00 - RM130.00 untuk 3 dewasa dan 1 budak. ok jugak kan...

 sempat posing kat Jeselton Point..Budak kecik comel sluar oren tu paling xcited...



Nie lah die boat yang dinaiki untuk ke pulau-pulau tersebut. Driver boat tu suggest pergi Pulau Mamutik dulu,dlm tghri baru die ambik balik n antar g Pulau Manukan pulak. Kitaorg pun setuju je.


Swimers ready to go..hehehe...sblm tu kita mkn2 dulu..bagi yg nk g pulau nie better bawak bekalan makanan sendiri sebab makanan kat pulau ni mahal2..nama pun nk g pulau or beach mesti la g picnic n bawak makanan kan...so lepas makan tunggu apa lagi...kita mandi la..kat mamutik nie cantik2 ikan die. tak yah g snorkeling jauh2 pun dah dpt tengok ikan2 tu. Subhanallah....memang cantik. Tak rugi kalau prgi sini. Tapi memang rugi kalau sampai Sabah tak pergi sini.hehe.. Tapi masalahnye kalau air dah surut kat Mamutik banyak obor-obor. Tu yang tak tahan tu.



 
Dapat lihat ikan tu dari atas jeti tau..airnye cantik dan jernih. Ikan pun cantik-cantik...tak tau nak xplen camana..kalau nak tahu, g la Sabah..hehehe..

Dari jambatan ni pun nampak ikan-ikan berenang kat situ. so beautiful...nie tengah tunggu driver boat untuk bawakkan kitaorg ke pulau lagi satu iaitu Pulau Manukan. so see u all at Manukan Trip pulak okay...

4 comments:

  1. best gila..destinasi seterusnya yang harus saya pergi!haha

    ReplyDelete
  2. @Anak Wak Mail mesti pergi..Harusss..hehehe tak rugi tau.

    ReplyDelete
  3. wowww bestnye..tahun depan baru nora g sabah ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...